Våre artister

ABARIS AERIAL THEATER

Hvem er vi

 

En kort og ufullstendig presentasjon av artister og leder i Abaris.

Foto: Espen Gresvik Schei og Øyvind Hansen

Abaris i den stedsspesifikke performancen "Left Behind" som var en del av den store forestillingen "Night Sea Journey" i regi av Scenekunst Østfold. Forestillingen ble satt opp på det store, nedlagte skipsverftet FMV i anledning Fredrikstads 450 års jubileum. Andre deltakere var Cirkus Cirkör, Det Lille Mekaniske Loppesirkuset og Akademi for Scenekunst.

Tina Schei

Skuespiller, luftakrobat, danser og rytter. Tina behersker det meste, fra grasiøs tissue til scenisk kampsport. Hun har praktisk talt vokst opp på scenen. Hennes ferdigheter er midt i blinken for scenen eller filmsettet. Jobber for Abaris som artist og koreograf med base i Oslo. Er dramapedagog og studere til bachelor i skuespill på Westerdals Oslo Act.

Miriam V. Magnussen

Tau, tissue og flammer er Miriams favorittområder. Hun får alt som er tungt og vanskelig til å se lekende lett ut med sin styrke og eleganse.Miriam er en av de opprinnelige Abarisartistene, nå med ti års erfaring.

 

Ida Schei

Ida er en av av Abaris mest allsidige artister. I tillegg til å være en nydelig luftakrobat er hun en dristig flammesluker med intens nærkontakt til ilden. Ida er også flott på den høye enhjulsykkelen og i rollen som flyer. Hun er steintøff og den perfekte actionhelt Ida er en av de opprinnelige Abarisartistene, nå med ti års erfaring.

Huriyet Niyaz

Tidligere artist i XinJiang Acrobatic Troupe of China. Huriyet har turnert østen rundt med dette fantastiske sirkuset. Hun er meget dyktig på sin mer enn to meter høye unicycle og en glimrende luftakrobat. Huriyet er også lærer i nysirkus på kulturskolen i Fredrikstad.

Elena Leucht

Elena trives best i tissue, men er også nydelig i ring. Hun har en slags overjordisk stil i tissue der alle følelsene kommer til uttrykk og skaper magi på scenen. For tiden er hun elev ved norges eneste nysirkusutdanning på Fjordane folkehøgskole.

Ylva Walsøe

Ylva er kreatøren bak mye av vår flotte luftakrobatikk. Hennes perfeksjon og tilsynelatende vektløshet er en opplevelse. Ylva har en sterk kunstnerisk forståelse og tar gjerne rollen som koreograf. Ylva er en av de opprinnelige Abarisartistene, nå med ti års erfaring.

Dominik Ciezsinsky

Dominik er en av norges fremste parkour-artister og var semifinalist i Norske Talenter 2014 med sitt crew Exeo Parkour. Han gjør scenekunst av parkour og tilfører gjerne ild til sine spektakulære bevegelser. Dominik hadde en sentral rolle vår performance "Left Behind" på den store forestillingen Night Sea Journey i anledning Fredrikstads 450 års jubileum.

Ronald Avila Bleken og Birthe Desire Smaadal

Ronald og Birthe er vår parakrobatikkduo. Begge var semifinalister i Norske Talenter 2017 med sin andre gruppe, Flying High. De omgjør sportslig akrobatikk til vakker scenekunst og visualiserer tillitens betydning i akrobatikken. Ronald er en fantastisk tricker, breaker og base og vårt solide fundament på gulvet. Birthe er den vakreste flyer som beveger seg fritt i det luftrommet hun får fra sine baser.

Marte Beck

Marte er vår nyeste artist. Hun utvikler seg til å bli en grasiøs og nydelig artist med aerial ring som hoveddisiplin. Vi er veldig glad for å ha fått Marte med på laget og bonusen for Abaris er at hun også er på god vei til å bli en fagutdannet filmfotograf.

Espen Gresvik Schei

Espen er daglig leder av Abaris og har ledet kompaniet siden 2009. Han er sosiolog og fotograf med et glødende engasjement for scenekunst. Espen har vært kunstnerisk ansvarlig og koreograf for de fleste av våre forestillinger. Han har også undervist i nysirkus på Kulturskolen i Fredrikstad.

© Copyright. All Rights Reserved.